In Economie, Algemeen, Internationalisering

Algerije heeft een systeem van douanerechten geïmplementeerd dat het bestaande verbod op de invoer van bepaalde producten vervangt.

In bijlage de lijst van 1095 producten waarop de tijdelijke en aanvullende vrijwaringsrechten van toepassing zijn. De tarieven variëren tussen 30% en 120%.

Eveneens in bijlage het besluit van het “MINISTERE DU COMMERCE ALG” (Arrêté du 19 Joumada El Oula 1440 correspondant au 26 janvier 2019 fixant la liste des marchandises soumises au droit additionnel provisoire de sauvegarde et les taux correspondants).

De impact kan aanzienlijk zijn.

Nieuws in de categorie Bekijk al het nieuws

Hoe maak je je klaar voor het einde van de Brexit overgangsperiode?

Na het besluit om de Europese Unie te verlaten zijn het Verenigd Koninkrijk en de EU het eens geworden over een overgangsperiode die loopt tot en met 31 december 2020. Het einde van deze periode zal grote gevolgen hebben voor de Europese bedrijven die met het Verenigd Koninkrijk handel drijven. Zo zullen bijvoorbeeld de belasting- […]

Overheidsopdrachten in de EU-landen

Contact points and portals for procurement information in EU countries.

WILT U PRODUCTEN UIT DERDE LANDEN IN DE EUROPESE UNIE INVOEREN?

Als u een product uit een niet-Europees land in de Europese Unie wilt importeren, moet u zich houden aan invoerregels en belastingen. De Trade Helpdesk is speciaal ontworpen voor bedrijven die buiten de EU gevestigd zijn of in de EU importeren. U vindt alles wat u moet weten over exporteren naar de EU, waaronder: ·         […]

Start typing and press Enter to search