In Algemeen

De Europese Commissie lanceert een raadpleging voor een mogelijke ontwikkeling van éénloketdiensten voor de #douane.

Het doel van de raadpleging is het verzamelen van standpunten van bedrijven over de formaliteiten in het kader van het grensoverschrijdende EU-goederenverkeer. Dankzij een “éénloketfaciliteit” kunnen bij handel en vervoer betrokken partijen gestandaardiseerde informatie en documenten op één punt indienen om aan alle invoer-, uitvoer en doorvoergerelateerde wettelijke voorschriften te voldoen.

De raadpleging spitst zich met name toe op processen die samenhangen met wettelijke voorschriften van douane-en andere autoriteiten voor het in- en uitklaren van goederen die de EU-grenzen passeren.

Geef uw opvattingen, behoeften en verwachtingen ten aanzien van de douaneprocessen in de EU door een antwoord aan deze enquête.  Het document moet ingevuld worden, gescaneerd en per mail aan jpm@beci.be voor 15 Januari 2019 gestuurd worden.

Nieuws in de categorie Bekijk al het nieuws

SME questionnaire on supply chain disruption in Europe due to COVID-19

The coronavirus (COVID-19) outbreak and pandemic has caused an unseen global economic slowdown. Small and medium-sized enterprises (SMEs) have been especially impacted, and the crisis and its effects are threatening business activities, and often leads to supply chain disruptions. The European Commission in cooperation with the Enterprise Europe Network is calling on SMEs in Europe […]

Welkom bij het Enterprise Canada Network: bevordering van handel, investeringen en innovatie tussen Canada en de Europese Unie

De toetreding van Canada tot het Enterprise Europe Network in juni 2020 opent een geheel nieuwe reeks mogelijkheden voor Europese kleine en middelgrote ondernemingen in Noord-Amerika.

COVID-19: BACK TO THE WORKPLACE

EU OSHA has published a new EU guidance ‘COVID-19: BACK TO THE WORKPLACE - Adapting workplaces and protecting workers’

Start typing and press Enter to search