In Covid-19, Algemeen

De Europese Commissie heeft een belangrijke mededeling gepubliceerd over de uitvoering van de groene rijstrook, als follow-up van de vorige week gepubliceerde richtsnoeren voor grensbeheermaatregelen. Het document komt er nadat de ministers van Vervoer vorige week een videoconferentie hebben gehouden om de huidige werking van de interne markt te bespreken.

In dit document herinnert de Commissie aan enkele van de punten die in de richtsnoeren zijn opgenomen en moedigt zij de lidstaten aan een aantal maatregelen te nemen om het „vrij” vervoer van goederen over het gehele EU netwerk te waarborgen.

Er zijn nationale contactpunten opgezet om de effectieve werking van de grensdoorlaatposten „groene rijstrook” te waarborgen. De Commissie heeft een platform opgezet voor het verstrekken van informatie over de relevante door de lidstaten genomen crisisbeheersmaatregelen.

Nieuws in de categorie Bekijk al het nieuws

Hoe maak je je klaar voor het einde van de Brexit overgangsperiode?

Na het besluit om de Europese Unie te verlaten zijn het Verenigd Koninkrijk en de EU het eens geworden over een overgangsperiode die loopt tot en met 31 december 2020. Het einde van deze periode zal grote gevolgen hebben voor de Europese bedrijven die met het Verenigd Koninkrijk handel drijven. Zo zullen bijvoorbeeld de belasting- […]

Overheidsopdrachten in de EU-landen

Contact points and portals for procurement information in EU countries.

WILT U PRODUCTEN UIT DERDE LANDEN IN DE EUROPESE UNIE INVOEREN?

Als u een product uit een niet-Europees land in de Europese Unie wilt importeren, moet u zich houden aan invoerregels en belastingen. De Trade Helpdesk is speciaal ontworpen voor bedrijven die buiten de EU gevestigd zijn of in de EU importeren. U vindt alles wat u moet weten over exporteren naar de EU, waaronder: ·         […]

Start typing and press Enter to search