In Covid-19, Algemeen

De Europese Commissie heeft een belangrijke mededeling gepubliceerd over de uitvoering van de groene rijstrook, als follow-up van de vorige week gepubliceerde richtsnoeren voor grensbeheermaatregelen. Het document komt er nadat de ministers van Vervoer vorige week een videoconferentie hebben gehouden om de huidige werking van de interne markt te bespreken.

In dit document herinnert de Commissie aan enkele van de punten die in de richtsnoeren zijn opgenomen en moedigt zij de lidstaten aan een aantal maatregelen te nemen om het „vrij” vervoer van goederen over het gehele EU netwerk te waarborgen.

Er zijn nationale contactpunten opgezet om de effectieve werking van de grensdoorlaatposten „groene rijstrook” te waarborgen. De Commissie heeft een platform opgezet voor het verstrekken van informatie over de relevante door de lidstaten genomen crisisbeheersmaatregelen.

Nieuws in de categorie Bekijk al het nieuws

07.07.20 – Webinar: Supporting women entrepreneurs in times of COVID-19

A webinar aimed at gaining insight into COVID-19 related initiatives for women entrepreneurs and those who support them

Welkom bij het Enterprise Canada Network: bevordering van handel, investeringen en innovatie tussen Canada en de Europese Unie

De toetreding van Canada tot het Enterprise Europe Network in juni 2020 opent een geheel nieuwe reeks mogelijkheden voor Europese kleine en middelgrote ondernemingen in Noord-Amerika.

Horizon 2020 – Open Security Call Topics for Drone Technologies

For the past few months, we have all had to cancel and postpone important and interesting professional events. One such event is the 2020 edition of Drone Days, postponed from mid-May to 22nd October (register here). This date change has been necessary in order for us to be able to welcome you safely. However it […]

Start typing and press Enter to search