In Algemeen

Wanneer de Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA) van kracht zal zijn, krijgen de ondernemingen meer commerciële uitzichten in Canada, wat in Europa ook voor nieuwe banen zal zorgen.

Opgelet! Om als Europese exporteur, dankzij de CETA, voordelige tarifaire voorwaarden te genieten, moet u wel enkele eenvoudige formaliteiten vervullen:

1. Een nummer van geregistreerd exporteur (REX) aanvragen door het invullen van dit formulier.

2. Het ingevulde formulier naar uw nationaal douanekantoor versturen.

3. U krijgt dan een REX nummer dat u moet vermelden op de verklaring van oorsprong die u toevoegt aan het handelsdocument dat het product beschrijft.

4. Het product van oorsprong geniet dan de voordelige CETA voorwaarden in Canada, aan de hand van de verklaring van oorsprong.

De handel tussen de EU en Canada

In 2015 was Canada de 12de grootste handelspartner van de EU, met een aandeel van 1,8% in de totale externe handel van de EU. Omgekeerd was de EU de tweede grootste handelspartner van Canada, na de Verenigde Staten, met een aandeel van ongeveer 9,5% in de totale externe handel van goederen in 2015.

Meer informatie

· Meer weten over de betrekkingen tussen de EU en Canada

· Meer weten over de handel tussen de EU en Canada

· De ‘Agence des Services Frontaliers du Canada (ASFC)

Buitenlandse zaken en Internationale handelsdiensten van Canada 

Bron: EU Commission – Taxation and Customs Union

Nieuws in de categorie Bekijk al het nieuws

Preparedness of EU SMEs for Cybersecurity Challenges

Survey on cybersecurity challenges for SMEs: A review on how businesses in the EU are preparing for and coping with cyber threats.

Handelsovereenkomst EU-Vietnam treedt in werking

EU exports to Vietnam are now taxed less since 1 August. This is the immediate effect of the entry into force of the EU-Vietnam trade agreement that will ultimately scrap duties on 99% of all goods traded between the two sides.

Discover the latest entry to the Enterprise Europe Network: Uruguay

Uruguay joins Enterprise Europe Network

Start typing and press Enter to search