In Economie, Algemeen

De Commissie heeft de „Blauwe Gids voor de uitvoering van de productregels 2022” gepubliceerd. De gids is bedoeld om de productregels van de EU beter te begrijpen en de uniforme toepassing ervan in alle sectoren op de interne markt te vergemakkelijken.

De productregels zijn afgestemd op het nieuwe wetgevingskader, die bijvoorbeeld speelgoed, meetinstrumenten, radioapparatuur, laagspanningsapparatuur, medische hulpmiddelen en bemestingsproducten omvat. De blauwe gids bevat ook uitleg en advies over het Europees conformiteitsbeoordelingssysteem, de accreditatie van laboratoria, de CE-markering en markttoezicht.

De Blauwe Gids is een niet-bindend instrument en werd gepubliceerd in 2000. Het is vervolgens tweemaal bijgewerkt, in 2014 en 2016. De huidige herziening is een substantiële actualisering en houdt rekening met ontwikkelingen die zich sinds 2016 hebben voorgedaan, bijvoorbeeld met betrekking tot de verordening markttoezicht (EU) 2019/1020. Ook worden specifieke kenmerken uitgewerkt, zoals verkoop op afstand, het op de markt aanbieden van producten onder voorbehoud van fysieke wijzigingen of software-updates en de beoordeling van conformiteitsbeoordelingsinstanties.

De Blue guide in uw taal

Bron: DG Grow

Nieuws in de categorie Bekijk al het nieuws

EU-UKRAINE BUSINESS MATCHMAKING PLATFORM

This platform aims to bring EU and Ukrainian businesses together quickly so that they may find pragmatic solutions to the export of agricultural produce from Ukraine.

How to face unfair trade practices by non-EU countries

A dedicated SME helpdesk making it easy for SMEs to access trade defence instruments. The SME Trade Defence Helpdesk supports SMEs in the EU to both protect and enforce their rights against unfair trade practices i.e. dumping and subsidies by non-EU countries.

Transitions Performance Index : find out how Belgium is doing

The Transitions Performance Index (TPI) tracks EU progress toward fair and prosperous sustainability. Belgium has scored 68,9 which corresponds to a strong transition and progressed above the EU average (6,5%).

Start typing and press Enter to search