In Algemeen, Algemeen

In de actualisering van de industriële strategie van de EU wordt benadrukt dat de groene en digitale overgang van de EU-industrie en haar ecosystemen moet worden versneld. In de strategie wordt co-creatie met de industrie, overheden, sociale partners en andere belanghebbenden voorgesteld.

Om het proces van co-creatie op gang te brengen, heeft de Commissie een werkdocument opgesteld waarin mogelijke scenario’s worden geschetst voor een overgangstraject naar een veerkrachtig, innovatief, duurzaam en digitaal ecosysteem voor energie-intensieve industrieën (EII).

De Commissie nodigt de stakeholders uit na te denken over en bij te dragen tot de scenario’s en een lijst op te stellen van belangrijke katalysatoren voor de overgang van het EII-ecosysteem. Het document nodigt de stakeholders uit om samen te werken en concrete acties, verbintenissen en investeringen voor te stellen op sectoraal, nationaal en regionaal niveau van het EII-ecosysteem. Het vraagt de stakeholders ook om een schaalbeoordeling van de kosten, de baten en de voorwaarden van de vereiste acties ter begeleiding van de dubbele transitie van Europese EII’s.

U kunt  tot 22 november 2021 uw bijdrage leveren via de on-line EU-enquête.

Op basis van de resultaten van de raadpleging en verdere vergaderingen met de belanghebbenden zal het overgangstraject tegen december 2021/januari 2022 gezamenlijk worden opgesteld, voltooid en gepresenteerd.

Meer informatie: Update over de industriële strategie van de EU

Contact: GROW-HLG-EII@ec.europa.eu

Nieuws in de categorie Bekijk al het nieuws

New funding opportunity for innovative products and services in zero emission vehicles

What are the E-BOOST Open Calls? E-BOOST is a Eurocluster co-funded by the European Commission under the SMP. It organises Open Calls with the overall aim to identify product innovations in order to reduce dependency on critical inputs and technologies in the E- BOOST value chains, to introduce new-to-firm products or services, and to engage […]

CBAM: Mechanisme voor koolstofcorrectie aan de grens

Het mechanisme voor koolstofcorrectie aan de grens, ook wel het Carbon Border Adjustment Mechanism (CBAM) genoemd, is het instrument van de EU om een eerlijke prijs vast te stellen voor koolstofemissies bij de productie van koolstofintensieve goederen

Consultation on the Single Market Programme

DG GROW has published an open consultation to gather feedback for an interim evaluation of the Single Market Programme  2021-2027.

Start typing and press Enter to search