In Algemeen, Internationalisering

De toetreding van Canada tot het Enterprise Europe Network in juni 2020 opent een geheel nieuwe reeks mogelijkheden voor Europese kleine en middelgrote ondernemingen in Noord-Amerika.

Enterprise Canada Network

Het nieuwe Business Cooperation Centre opgericht in Canada heet het Enterprise Canada Network. Het bestaat uit het Duits Canadees Centrum voor Innovatie en Onderzoek (GCCIR) in Edmonton, Alberta, en de Europese Kamer van Koophandel in Canada West (EUCCCW) in Vancouver, British Columbia.

Het omvat momenteel de vier provincies in West-Canada – British Columbia, Alberta, Saskatchewan en Manitoba – en zal binnenkort worden uitgebreid tot Oost-Canada.

Samen met strategische partners in Canada en binnen een wereldwijd netwerk van meer dan 600 bedrijfsondersteunende organisaties biedt het Enterprise Canada Network toegang tot marktintelligentie, partnerkansen en innovatieondersteuning voor EU-kmo’s die op zoek zijn naar zakelijke kansen in Canada, en vice versa voor Canadese kmo’s.

„Met vele jaren ervaring in het bevorderen van internationale verbindingen tussen kmo’s voor handel en innovatie, zijn de GCCIR en de EUCCCW opgetogen om onze activiteiten binnen een netwerk van dit kaliber uit te breiden en om kmo’s uit de EU en Canada nieuwe en spannende kansen te bieden”, zegt dr. Katelyn Petersen, uitvoerend directeur van de GCCIR en coördinator van het Enterprise Canada Network.

Kansen voor handels- en technologiepartnerschappen

Kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) spelen een belangrijke rol in de Canadese economie: 98 % van alle bedrijven heeft minder dan 100 werknemers en 99 % heeft minder dan 500 werknemers. Canadese kmo’s staan bekend om hun toewijding aan kwaliteit en streven naar innovatie.

Aangevuld met een getalenteerde internationale beroepsbevolking blinken zij uit op gebieden die even divers zijn als: Cleantech, ICT en digitale media, life sciences, eerospace, geavanceerde productie, kunstmatige intelligentie, bosbouw, mijnbouw, energie en landbouw.

Het is jouw beurt!

Het is jouw kans om nieuwe kansen en netwerken te ontdekken met potentiële partners in Canada!

In de EU gevestigde kleine en middelgrote ondernemingen dienen voor elk onderzoek eerst contact op te nemen met de lokale partner van het Enterprise Europe Network in hun eigen land (Enterprise Europe Network Brussel voor Brusselse bedrijven), die vervolgens contact opneemt met het lid van het Network in Canada (ECN) voor ondersteuning.

Canada bevindt zich in een geweldige positie voor de wereldhandel en het bedrijfsleven, met een van de sterkste en stabielste economieën ter wereld. Volgens het Internationaal Monetair Fonds stond Canada vorig jaar op de 10e plaats in de wereld voor zijn BBP, en op de 14e plaats volgens het Global Competitiveness Report 2019 van het World Economic Forum.

De Europese Unie is de op één na grootste handelspartner van Canada op het gebied van goederen en diensten na de VS.Het is ook Canada’s op één na grootste bestemming voor buitenlandse investeringen in het buitenland en de op één na grootste bron van buitenlandse investeringen.

Canada en de EU zijn zich altijd terdege bewust geweest van hun dynamische handels- en investeringsbetrekkingen, die verder zullen worden versterkt door de effectieve tenuitvoerlegging van een alomvattende economische en handelsovereenkomst, CETA.

„CETA gaat niet alleen over de afschaffing van de tarieven voor goederen, het gaat vooral om een betere toegang tot de handel in diensten en overheidsopdrachten, maar ook om het aanpakken van andere handelsbelemmeringen door het vergemakkelijken van arbeidsmobiliteit, samenwerking op regelgevingsgebied, conformiteitsbeoordeling en wederzijdse erkenning van beroepskwalificaties”, zegt Alex Martyniak, uitvoerend directeur van de Europese Kamer van Koophandel in Canada West.

„CETA heeft Canada en de EU dichter bij elkaar gebracht. Er zijn al vele innovatieve en vruchtbare samenwerkingen tussen Europese en Canadese bedrijven. Via de nieuwe samenwerking in het Enterprise Europe Network kijken we uit naar verdere verdieping. We verwelkomen Canada graag in het Enterprise Europe Network”, aldus Benno Weissner, Centrum voor Innovatie en Technologie in Noordrijn-Westfalen, Duitsland, Mentor voor Enterprise Canada Network.

CETA is de meest ambitieuze en progressieve bilaterale handelsovereenkomst tot nu toe. Het ondersteunen van Europese en Canadese bedrijven bij het benutten van de voordelen van CETA is een van de belangrijkste doelstellingen van het onlangs opgerichte Enterprise Canada Network.

 

Nieuws in de categorie Bekijk al het nieuws

SME questionnaire on supply chain disruption in Europe due to COVID-19

The coronavirus (COVID-19) outbreak and pandemic has caused an unseen global economic slowdown. Small and medium-sized enterprises (SMEs) have been especially impacted, and the crisis and its effects are threatening business activities, and often leads to supply chain disruptions. The European Commission in cooperation with the Enterprise Europe Network is calling on SMEs in Europe […]

07.07.20 – Webinar: Supporting women entrepreneurs in times of COVID-19

A webinar aimed at gaining insight into COVID-19 related initiatives for women entrepreneurs and those who support them

COVID-19: BACK TO THE WORKPLACE

EU OSHA has published a new EU guidance ‘COVID-19: BACK TO THE WORKPLACE - Adapting workplaces and protecting workers’

Start typing and press Enter to search