In Algemeen, Internationalisering

In België staan 131 beroepen op de lijst van gereglementeerde beroepen. Daarvoor is een specifiek diploma, erkenning of kwalificatie vereist.

Hoe kunnen we een beroep doen op een beroep in het buitenland, bijvoorbeeld in de context van tijdelijke detachering?

De Europese Commissie heeft voor elk Europees land een specifieke databank met gereglementeerde beroepen opgezet.

Nieuws in de categorie Bekijk al het nieuws

Beer Mania exporteert Belgische bieren naar Japan

Het Brusselse bedrijf Beer Mania produceert ambachtelijke bieren en verdeelt meer dan 400 producten. Het heeft met zijn Japanse tegenhanger Highbury een partnerschapsovereenkomst gesloten voor de export van Belgische bieren naar Japan. De overeenkomst kwam tot stand met de steun van het Enterprise Europe Network (EEN), dat de internationalisering van de Europese KMO’s ondersteunt en […]

Bedrijven en douaneprocedures

Businesses must be aware that good customs management of their import/export operations can enable them not only to comply with the legislation and thus to avoid a penalty, but also to reduce their costs. Customs legislation, if applied correctly and strategically, allows a significant reduction in the financial costs of a company.

Intracommunautaire BTW: nieuwe bepalingen op 01.01.2020

In afwachting van de invoering van een definitieve regeling voor het intracommunautaire handelsverkeer heeft Europa een aantal specifieke maatregelen vastgesteld, de zogenaamde „snelle vaststelling”, die tot doel hebben een aantal bepalingen te harmoniseren die van toepassing zijn op het intracommunautaire handelsverkeer in goederen.

Start typing and press Enter to search