In Economie, Algemeen

De overeenkomst over een pakket tariefverlagingen dat de markttoegang voor honderden miljoenen dollars in de VS en de EU-export zal verhogen, is sinds 1 augustus 2020 van kracht. Deze tariefverlagingen zijn de eerste U.S.-EU onderhandelde verlagingen van rechten in meer dan twee decennia.

In het kader van de overeenkomst zal de EU de invoertarieven voor Amerikaanse levende en bevroren kreeftproducten afschaffen. De Amerikaanse export van deze producten naar de EU bedroeg in 2017 meer dan 111 miljoen dollar. De EU zal deze tarieven met terugwerkende kracht afschaffen op basis van de meestbegunstigde natie (MFN), met terugwerkende kracht tot 1 augustus 2020. De EU-tarieven zullen voor een periode van vijf jaar worden afgeschaft en de Europese Commissie zal onmiddellijk procedures inleiden om de tariefwijzigingen permanent te maken.

De Verenigde Staten zullen hun tarieven voor bepaalde door de EU uitgevoerde producten met 50 % verlagen met een gemiddelde jaarlijkse handelswaarde van $160 miljoen, waaronder bepaalde bereide maaltijden, bepaald kristalglaswerk, oppervlaktepreparaten, poeders voor stuwstof, sigarettenaanstekers en aanstekers. De U.S. tariefverlagingen zullen ook worden uitgevoerd op basis van de meestbegunstiging en met terugwerkende kracht tot 1 augustus 2020.

Nieuws in de categorie Bekijk al het nieuws

India: new business opportunities for 5 sectors in post Covid-19

Impact of COVID-19 on EU businesses in India in sectors of on-going EU-India policy dialogues The on-going pandemic has significantly disrupted the global economy, including the business ecosystem for EU companies in India. Given the persisting uncertainty, processing, analysing and applying relevant information can be instrumental for businesses to effectively mitigate risks and alter their […]

Nieuwe zakelijke mogelijkheden op het Enterprise Europe Network platform

Nieuwe zakelijke mogelijkheden (aanbiedingen en aanvragen) in Europa en buiten Europa

Hoe maak je je klaar voor het einde van de Brexit overgangsperiode?

Na het besluit om de Europese Unie te verlaten zijn het Verenigd Koninkrijk en de EU het eens geworden over een overgangsperiode die loopt tot en met 31 december 2020. Het einde van deze periode zal grote gevolgen hebben voor de Europese bedrijven die met het Verenigd Koninkrijk handel drijven. Zo zullen bijvoorbeeld de belasting- […]

Start typing and press Enter to search