In Economie, Algemeen

Na het besluit om de Europese Unie te verlaten zijn het Verenigd Koninkrijk en de EU het eens geworden over een overgangsperiode die loopt tot en met 31 december 2020.

Het einde van deze periode zal grote gevolgen hebben voor de Europese bedrijven die met het Verenigd Koninkrijk handel drijven. Zo zullen bijvoorbeeld de belasting- en douaneprocedures veranderen. Daarom moeten kleine ondernemingen en alle betrokken partijen zich klaarmaken.

Wat zijn de volgende stappen?

Het directoraat-generaal Belastingen en douane-unie (DG TAXUD) heeft onlangs een campagne gelanceerd die gericht is op Europese bedrijven en kleine en middelgrote ondernemingen om de aandacht te vestigen op de noodzaak de door de Brexit opgelegde veranderingen aan te pakken.

Het doel van de campagne is bedrijven en handelaren te ondersteunen met nuttige informatie en hen aan te moedigen om inzicht te krijgen in de acties die zij vóór eind 2020 moeten ondernemen.

Om Europese bedrijven in deze overgangsperiode met succes te helpen navigeren en de potentiële verstoring te verlichten, heeft DG TAXUD een reeks nuttige documenten samengesteld, waaronder:

Guide on Tax & Customs Requirements for Businesses
Brexit Checklist for Traders

Nieuws in de categorie Bekijk al het nieuws

IMP³ROVE – Horizon Booster Services

EEN partner IMP³ROVE biedt Horizon Booster Services graag aan als onderdeel van een consortium. Horizon Results Booster is een nieuw pakket gespecialiseerde diensten om de impact van O & I overheidsinvesteringen te maximaliseren en de toegevoegde waarde van de Kaderprogramma’s (KP’s) verder te versterken. In wezen moeten de diensten organisaties (individuele organisaties of consortia) helpen […]

Benefitting from public procurement opportunities in Canada

Would you like to make the most of government procurement opportunities in Canada? Let us hear from you! Take part in this 3-minute survey to identify the needs of European companies – most notably SMEs – interested in bidding for contracts in Canada. In April 2021, the Delegation of the EU to Canada will offer free training […]

SME survey on supply chain disruption in Europe due to COVID 19

The first results of the SME survey on supply chain disruption in Europe due to COVID 19 are published. Here are the preliminary findings based on 560 responses from 21 member states. • 74% of SMEs were negatively affected by the crisis with supply chain disruptions, employee absences due to sickness or childcare, and production […]

Start typing and press Enter to search