In Economie, Algemeen

Na het besluit om de Europese Unie te verlaten zijn het Verenigd Koninkrijk en de EU het eens geworden over een overgangsperiode die loopt tot en met 31 december 2020.

Het einde van deze periode zal grote gevolgen hebben voor de Europese bedrijven die met het Verenigd Koninkrijk handel drijven. Zo zullen bijvoorbeeld de belasting- en douaneprocedures veranderen. Daarom moeten kleine ondernemingen en alle betrokken partijen zich klaarmaken.

Wat zijn de volgende stappen?

Het directoraat-generaal Belastingen en douane-unie (DG TAXUD) heeft onlangs een campagne gelanceerd die gericht is op Europese bedrijven en kleine en middelgrote ondernemingen om de aandacht te vestigen op de noodzaak de door de Brexit opgelegde veranderingen aan te pakken.

Het doel van de campagne is bedrijven en handelaren te ondersteunen met nuttige informatie en hen aan te moedigen om inzicht te krijgen in de acties die zij vóór eind 2020 moeten ondernemen.

Om Europese bedrijven in deze overgangsperiode met succes te helpen navigeren en de potentiële verstoring te verlichten, heeft DG TAXUD een reeks nuttige documenten samengesteld, waaronder:

Guide on Tax & Customs Requirements for Businesses
Brexit Checklist for Traders

Nieuws in de categorie Bekijk al het nieuws

Overheidsopdrachten in de EU-landen

Contact points and portals for procurement information in EU countries.

WILT U PRODUCTEN UIT DERDE LANDEN IN DE EUROPESE UNIE INVOEREN?

Als u een product uit een niet-Europees land in de Europese Unie wilt importeren, moet u zich houden aan invoerregels en belastingen. De Trade Helpdesk is speciaal ontworpen voor bedrijven die buiten de EU gevestigd zijn of in de EU importeren. U vindt alles wat u moet weten over exporteren naar de EU, waaronder: ·         […]

Gezamenlijke verklaring van de Verenigde Staten en de Europese Unie over een tariefovereenkomst

De overeenkomst over een pakket tariefverlagingen dat de markttoegang voor honderden miljoenen dollars in de VS en de EU-export zal verhogen, is sinds 1 augustus 2020 van kracht. Deze tariefverlagingen zijn de eerste U.S.-EU onderhandelde verlagingen van rechten in meer dan twee decennia. In het kader van de overeenkomst zal de EU de invoertarieven voor […]

Start typing and press Enter to search